תיירות ונופש
התיאטרון הרומי
פארק האקליפטוס
חיזיון אור קולי אמפיתיאטרון
חיזיון אור קולי בגן לאומי בית-שאן
טיילת רחוב שאול המלך
התיאטרון הרומי
חיזיון אור קולי בגן לאומי בית-שאן
סיורים, אטרקציות ולינה בעיר

מופע 'לילות שאן' בגן הלאומי בית שאן
פרויקט מרהיב – "לילות שאן" – מתקיים בגן הלאומי בית שאן, משלב פירוטכניקה אור קולית המכניסה קצת היסטוריה במבוגרים ובילדים, באופן חווייתי ומרגש.
גן לאומי בית שאן
מסע חוויתי מרגש אל עברה של עיר רומית וביזנטית מפוארת: התיאטרון הרומי היפהפה, המרחצאות, רצפת הפסיפס, רחובות העמודים המפוארים. בואו ליהנות מחוויה קסומה לכל המשפחה.
הגן לאומי בית שאן מציג עיר רומית שנקברה בהריסות רעידת אדמה בשנת 749. באמצע שנות ה-80 החל פרויקט חפירות יזומות מטעם משרד התיירות, רשות הטבע והגנים, קק"ל, עיריית בית שאן ורשות העתיקות. האתר נחשף ע"י משלחת האוניברסיטה העברית יחד עם רשות העתיקות.
מוזיאון בית שאן
מסע חוויתי מרגש אל עברה של עיר רומית וביזנטית מפוארת: התיאטרון הרומי היפהפה, המרחצאות, רצפת הפסיפס, רחובות העמודים המפוארים. בואו ליהנות מחוויה קסשלעיר בית שאן מורשת רוחנית וחומרית עשירה ועתיקת יומין ההולכת כ- 1,000 שנה אחורה. מורשת העיר היא חלק מההיסטוריה האנושית, ומוזיאון בית שאן מפעיל מערך שלם שנועד להציג, לתעד, לחקור, לשמר ולהפיץ אותה ובתוך כך את מורשת העיר ותולדותיה. במוזיאון בית שאן תמצאו את אוצרות העיר וממצאיה ותלמדו על הסיפורים שמאחוריהם. מוזיאון בית שאן פועל גם על מנת לרכז את כל אוצרותיה וממצאיה של העיר, ושוקד על איסופם, שחלק גדול מהם עדיין פזור בכל רחבי הארץ והעולם. המטרה היא להשיב אותם אל מקומם הטבעי, אל העיר בית שאן, אליה הם שייכים.ומה לכל המשפחה.
הגן לאומי בית שאן מציג עיר רומית שנקברה בהריסות רעידת אדמה בשנת 749. באמצע שנות ה-80 החל פרויקט חפירות יזומות מטעם משרד התיירות, רשות הטבע והגנים, קק"ל, עיריית בית שאן ורשות העתיקות. האתר נחשף ע"י משלחת האוניברסיטה העברית יחד עם רשות העתיקות.
פארק האקליפטוס
ביוני 2015 פתחה עיריית בית שאן יחד עם קק"ל רשמית את פארק האקליפטוס באירוע הפנינג חגיגי לכל תושבי בית שאן והסביבה. האורחים והמבקרים שהגיעו לפתיחה החגיגית ראו וגם נהנו מפארק שעלותו הסתכמה ב – 24 מיליון ₪, אחוז נכבד מזה בתרומת קק"ל הכולל 100 דונם של מדשאות, פינות מוצלות, פינות נוי, גני משחקים ומים. במתחם קיימים מתקני משחקים ברמה גבוה, שבילי הליכה ואופניים, מתחם להופעות ואירועים, אטרקציות מים ייחודיות, שטחים מוצללים באופן טבעי ומלאכותי ועוד. הפארק אמור להוות אטרקציה ועוגן בילוי משמעותי לתושבי העיר והסביבה ולמשוך אליו מבקרים מכל הארץ שיבקרו במוקדי התיירות בגן הלאומי בית שאן ובעמק כולו.
בעקבות מבנים בבית שאן
טיול היסטורי בעקבות מבנים בבית שאן
יצחק רחמים – מנהל ביה"ס יסודי תומר בבית שאן,חוקר וכותב על העיר בית שאן.
את סיורנו נתחיל מבית הארחה סמוך לכביש 90,ממרפסת התצפית של בנין זה אחת התצפיות היפות לכיוון מזרח,אך תחילה מספר מילים על התפיסה האדריכלית של בית ההארחה.
הבניין בנוי מחומרים שהם טבעיים לנוף ההיסטורי של בית שאן,אמנם לא ממש אבן גיר מהגלבוע וגם לא אבן בזלת מהסביבה של העיר, אבל נשמר הקו המשותף בבניה ההיסטורית בין אבן גיר לבנה לבין אבן בזלת שחורה.כמו כן ניתן שיקול דעת על היבטי אקלים בתכנון מפתחי האויר וכיווניהם.
פרויקט גן קהילה בית שאן
הרעיון הראשוני להקמת גן קהילה בבית שאן, היה של יגאל מזור. יגאל סייר בגן הלאומי בית שערים ושם נתקל לראשונה במושג "גן קהילה" ובמדריכים מתנדבים של האתר. יגאל החליט להביא וליישם פרויקט זה גם בבית שאן. ובעצה אחת עם איציק רחמים ועם מנהל הגן הלאומי בבית שאן, ניסים בדוס, הוחלט להקים מערך מדריכים מתנדבים בגן הלאומי בית שאן.
רכבת העמק
בית שאן עולה על הפסים
בינואר 1904 נחנך קטע המסילה בין חיפה לבית שאן, שהיה חלק מ"רכבת העמק" שחצתה את ארץ ישראל ממערב למזרח. תחנת בית שאן, שנקראה אז בשמה הערבי "ביסאן", היתה אחת המפוארות ששירתו את הקו, ושימשה להורדת נוסעים ולפריקת סחורות. השבוע, קצת יותר מ–110 שנים לאחר מכן, במתחם ההיסטורי שבו פעלה התחנה בבית שאן, נשמעו שוב קולות של עבודה נמרצת.
סקיתופוליס – בית שאן
פתיחת ההדרכה בתחילת המסלול, תצפית על תל בית שאן, מרכז העיר ותל אצטבה.