מסחר ותעשיה

  • מהדקים קשרים בתעשייה: נפגשנו עם צמרת קונצרן 'אוסם'  בראשותו של יו"ר מועצת המנהלים של החברה דן פרופר.  אמרנו להם כי בניסיונות להביא תעשייה אל העיר כבר הספקנו להיפגש עם נציגי אוסם ודיברנו על המשך שיתוף הפעולה.
  • מנכל חדש לשלוחת פארק התעשייה צבאים: הדירקטוריון המשותף בחר בעזרא שמיר למנהל הפארק התעשייה "צבאים" במקומו של דוד סויסה.
  • שדרוג פארק צבאים: שר הכלכלה מאשר הקצאת 2.5 מיליון ₪ לשיקום אזור התעשייה הצפוני בעיר. בנוסף, התבשרנו גם על שליחת נציג מטעמו לפארק התעשייה צבאים כדי לגבש מתווה להוזלת עלויות פיתוח הקרקע במקום כתמריץ ליזמים ולבעלי מפעלים.
  • הענקת תמריצים והטבות לפאק התעשייה צבאים: בעקבות פגישה עם סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר פנייה אל שר הכלכלה, נפתלי בנט, ובו הוא נדרש לנושאים שונים העשויים להעניק יתרון יחסי לפארק התעשייה 'צבאים' בבית שאן. בין השאר פונה ראש העיר בבקשה לפטור ממכרז לעסקים יצרניים, הפחתה משמעותית במחיר פיתוח עלויות קרקע, מענקים שונים להשתתפות בהכשרת עובדים והסעתם, סיוע בהשתתפות הוצאות הארנונה, מענקי השקעה והטבות מס, השתתפות בהוצאות הקמת מפעל חדש או העתקתו לפארק ועוד. בנוסף, ביקשנו מהשר לחלץ ארבע מיליון ₪ שהוקפאו מתקציב פארקים מרחבים.
  • הטבות מפליגות ליזמים ולתעשיינים: אגף התקציבים באוצר ומשרד התמ"ת, אישרו הענקת הטבות ליזמים ולתעשיינים באזור התעשייה "פארק צבאים". מדובר בהוזלה משמעותית בעלויות הפיתוח. המחיר כיום ליזם שבא ורוצה להקים מפעל עומד על 200.000 ש"ח לדונם. בעקבות לחץ שהפעלו על משרדי הממשלה השונים ייאמדו עלויות הפיתוח על70.000 ₪ בלבד.

החל הרישום לקייטנות קיץ!

מועד אחרון לרישום: 26.6.2023

דילוג לתוכן