[vc_row][vc_column][vc_column_text]
בית שאן מצדיעה לשר האוצר משה כחלון:
שר האוצר נעתר לפניית ראש העיר רפאל בן שטרית לשנות את תנאי המכרז, והעלה את אחוזי העדיפות לתושבי העיר לכ- 50% בפרויקט מחיר למשתכן. בן שטרית: "בעבודה מאומצת הצלחנו להקים שכונה חדשה בתוך מספר שנים ואנחנו מתכוונים להמשיך במאמצינו להסרת חסמים ולהאצת קצב השיווק של מגרשים בשכונות נוספות בעיר".
במעמד שר האוצר ויו"ר מפלגת כולנו משה כחלון, תונח ביום שלישי הבא (ג' כסלו תשע"ח 21 בנובמבר 2017) אבן הפינה לשכונת הדגל החדשה בבית שאן: שכונת האקליפטוס. מיד לאחר הנחת אבן הפינה יתקיים טקס נוסף בו יוענק אות אזרחות כבוד לשר משה כחלון באולם מופת שבמתנ"ס העירוני בבית שאן. בטקסים ישתתפו שרים, חברי כנסת, אישי ציבור, מקבלי החלטות במשרדי ממשלה ותושבי העיר.
טקס הנחת אבן הפינה הוא בגדר חזון שקורם עור וגידים. שיתופי הפעולה של הגורמים הממשלתיים עם עיריית בית שאן הבשילו וכעת הם מביאים לתוצאות חיוביות ותכניות שהופכות לבתים של משפחות צעירות.
בשכונה החדשה שתחבר בין שכונת נוף הגלבוע לשכונת רבין עתידים להיבנות כבר בקרוב 300 יחידות דיור בתמהיל מגוון ומעניין שכולל הקמת מבני מגורים חד משפחתיים לבנייה עצמית, מבנים טוריים, צמודי קרקע לבנייה מרוכזת, קוטג'ים ובנייה סמי רוויה בשילוב עם מסחר. חלק ניכר מכלל הדירות (141 יח"ד) בשכונה ישווק בשיטת "מחיר למשתכן" של רשות מקרקעי ישראל המיועדת לרוכשי דירה ראשונה בפריפריה או ביישובים חדשים. יצוין, כי באחרונה נערכה הגרלה למשתתפי הפרויקט גם עבור תושבים מבית שאן. הפרויקט בבית שאן כולל שמונה בניינים של חמש-שש קומות עם דירות בתמהיל של דירות גן, דירות 3-4-5 חדרים ודירות פנטהאוז. מחיר ממוצע לדירת 100 מ"ר במכרז עתיד להיות כחצי מיליון ₪ בקירוב. דירות בגודל 130 מ"ר (ובנוסף יקבלו מחסן ומרפסת) יעלו כ -620.000 ש"ח – מחיר הנמוך ב-32% ממחירי השוק.
לקראת הטקס אמר ראש העיר: "שכונת האקליפטוס היא דוגמא ומופת למשפט הידוע שכאשר רוצים הכל אפשרי. בעבודה יסודית ומאומצת הצלחנו להקים שכונה חדשה בתוך מספר שנים ואנחנו מתכוונים להמשיך במאמצינו הבלתי נלאים, בשיתוף פעולה עם המשרדים הרלוונטיים, להסרת חסמים ולהאצת קצב השיווק של מגרשים ודירות בשכונות נוספות".
כאמור, לאחר הנחת אבן הפינה תכבד העיר את שר האוצר, משה כחלון, בתואר אזרח כבוד של בית שאן. כחלון נבחר על ידי חברי מועצת העיר, שאישרו את בקשתו של ראש העיר להעניק לו את התואר, כהערכה על פעילותו המבורכת למען בית שאן ועל שורה ארוכה של יוזמות ומעשים ההופכים אותו למועמד ראוי ביותר לקבלת התואר.
ראש העיר ציין תרומתו הרבה ומאמציו הכבירים של השר כחלון לקידומה ולהצלחתה של תכנית ההבראה של בית שאן. "תכנית ההבראה חוללה מפנה דרמטי במצבה הכלכלי והפיננסי של הרשות המקומית", אמר בן שטרית ,שגם זוקף לזכותו של כחלון את נחישותו העקבית בהובלת תהליך החקיקה לעיגון הטבת המס לתושבי בית שאן בשיעור 12% בחוק.
כמו כן, צוינו בנימוקים לבחירתו של השר שורה של הטבות מפליגות שאישר שר האוצר ליזמים ולתעשיינים בפארק התעשייה צבאים וכתוצאה מכך חל גידול עצום במספר היזמים ובעלי המפעלים הצובאים על שעריו של הפארק.
השר, ידידו האישי של ראש העיר, ביקר בבית שאן לפני כשבעה חודשים וחזר על מחויבותו לסייע לה ככל שיידרש. בן שטרית אמר כי השר כחלון מייצג את הדאגה לפרט ולחלש, לפריפריה ולאלה ששכחו אותם בדרך. "באזרחות הכבוד העיר בית שאן מביעה הערכה והוקרה לשר האוצר שמאז כניסתו לתפקידו כבר הטביע חותם משמעותי והצליח לחולל שינויים מהותיים במספר נושאים כלכליים-חברתיים מרכזיים בתחומי חיינו מתוך ראייה חברתית".[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image="8784" img_size="full" alignment="center" onclick="img_link_large"][/vc_column][/vc_row]