הגלריה במוזיאון לתולדות בית שאן תיהפך למרכז אמנות עכשווית

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

המוזיאון בעיר גדל, מתפתח ומשתדרג:

המרכז יהווה מקום לתצוגה של אמנים במגוון תחומי האמנות, וייערכו בו חוגים, סדנאות אומן והרצאות. בתוך כך, בחודשים האחרונים שודרג מבנה המוזיאון ועבר שיפוץ ושדרוג נוסף הודות  להשקעות הרבות של הרשות המקומית במבנה המוזיאון. ראש העיר רפאל בן שטרית: "אני מאמין ומשוכנע שהמוזיאון יהפוך לאבן שואבת לאמנים ולקהל שיוכלו להתוודע אל ההיסטוריה המעניינת והעשירה של העיר לדורותיה".

 

מוזיאון בית שאן שפתח את שעריו לפני כארבע שנים, בתמיכתו המלאה של ראש העיר רפאל בן שטרית וצוות המתנדבים המסור שבראשו שייקה כהן, עומד בפני קפיצת מדרגה נוספת: בן שטרית נתן את ברכתו להפוך את הגלריה הקיימת במבנה הסראייה למרכז לאמנות עכשווית. המרכז ישמש מקום לתצוגה של אמנים במגוון תחומי האמנות, וייערכו בו חוגים, סדנאות אומן, הרצאות ועוד.

עוד מראשיתו קיוו מייסדי המוזיאון לממש את החזון שעמד בבסיסו: לכלול את תחום האמנות לצד המורשת וההיסטוריה שתוצג במקום ותהווה בסיס לגאווה מקומית. בפגישה שנערכה השבוע בלשכתו של ראש העיר, התבשרו מתנדבי המוזיאון וקבוצת האמנים בעיר לראות את הצעד הראשון להפיכת חזון זה למציאות.

בימים אלה שוקדים עובדי העירייה על הכשרת המקום לקראת פתיחתו שתיערך בחודש ינואר. קבוצת אמנים, תושבי העיר, השותפה ליוזמה, מגבשת בימים אלה את דרכי העבודה שיהיו במקום ופונה לאמנים שעדיין לא הצטרפו אליה לעשות זאת ולהיות שותפים לתהליך הגיבוש והתוויית הדרך.

בתוך כך, בחודשים האחרונים שודרג מבנה המוזיאון ועבר שיפוץ ושדרוג נוסף הודות  להשקעות הרבות של הרשות המקומית במבנה המוזיאון. ראש העיר דאג אישית לתקציב מיוחד על סך 55.000 ש"ח לשדרוג המבנה. השיפוצים כללו עבודות נגרות, מעקה בטיחות, עבודות חשמל, זגגות ומיזוג החדרים. הנהלת המוזיאון ציינה את התמיכה והליווי של הרשות על כל שלוחותיה בפיתוח המוזיאון לאורך כל השנים.

ראש העיר בן שטרית: "אני שמח להיווכח בתהליך צמיחה ופיתוח מתמיד של המוזיאון לתולדות היישוב. הודות ליוזמות חשובות ומבורכות של מתנדבי המוזיאון שראויים לכל הוקרה על העשרת המקום, הוא יהפוך גם למרכז לאמנות עכשווית. אני מאמין ומשוכנע, כי בכך ייהפך המוזיאון לאבן שואבת לאמנים ולקהל שוחרי האמנות, שיוכלו להתוודע אל ההיסטוריה המעניינת והעשירה של העיר לדורותיה".

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image="8932" img_size="full" alignment="center" onclick="img_link_large"][/vc_column][/vc_row]

שתפו:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

עדכונים נוספים

הבריכה העירונית החדשה נפתחה!

תושבים יקרים, הבריכה העירונית החדשה פתוחה. להלן שעות וימי הפעילות החל ממחר ובמהלך חודש ספטמבר: • יום ראשון 10:00-18:00 – נשים • ימים ב', ג',

יולי נשי 2023

מנהיגות נשים וקידום מעמד האישה מזמינות אתכן לפסטיבל קיץ נשי 26.6 |  יום שני | ז' בתמוז "הולכות רחוק"- צעדת בוקר עירונית לנשות העיר לחיזוק

  להרשמה באתר המרכזים הקהילתיים-  לחצו כאן  

החל הרישום לקייטנות קיץ!

מועד אחרון לרישום: 26.6.2023

דילוג לתוכן